Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко проблема около проблематичната ми Алфа 156 1.8ТS 99

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко проблема около проблематичната ми Алфа 156 1.8ТS 99

Здравейте,фенове на една от най-атрактивната марка кола,значи притесняват ме няколко серизони проблема около Алфонса ми,значи 1.от както съм я взел не съм сменял нито един ремък(понеже само за ангренажа ми искат 600евро)мислите ли че мога ди си го сменя сам?НЕ,нали?и аз така си помислих,хаха.2катализатора ми преебан отвсякаде може ли да се пооправи или трябва да го сменя задължително с нов?3.скоростният лост има голям луфт(5-7см)махнах кожата и се помачих да го затегна но самите болтове превъртат и просто нямам идея как да стигна до тази кутия,която съдържа края на лоста и ябълката,просто нямам идея пък и ми побеля косата с тази Алфа,много си ме кефи ама тука свалят кожи бахти изродите,незнам кво ше я правя,освен да сложа табела с 2000евро,всеки е добре дошъл със съвет,благодаря ви предварително,Алфисти
    Древен и Вечен
    Alfa Romeo 1.8TS `99

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=309
    Недей да се гавриш с колата, ориентирай се по линка и действай, ако не по добре я продавай.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Stelio Покажи съобщение
      Здравейте,фенове на една от най-атрактивната марка кола,значи притесняват ме няколко серизони проблема около Алфонса ми,значи 1.от както съм я взел не съм сменял нито един ремък(понеже само за ангренажа ми искат 600евро)мислите ли че мога ди си го сменя сам?НЕ,нали?и аз така си помислих,хаха.2катализатора ми преебан отвсякаде може ли да се пооправи или трябва да го сменя задължително с нов?3.скоростният лост има голям луфт(5-7см)махнах кожата и се помачих да го затегна но самите болтове превъртат и просто нямам идея как да стигна до тази кутия,която съдържа края на лоста и ябълката,просто нямам идея пък и ми побеля косата с тази Алфа,много си ме кефи ама тука свалят кожи бахти изродите,незнам кво ше я правя,освен да сложа табела с 2000евро,всеки е добре дошъл със съвет,благодаря ви предварително,Алфисти
      Кво да ти кажа........? Гледам че си от Дъблин, и там сигурно положението със сервизите е по - сложно маи а?
      Аз тук проблемите си ги решавам - къде сам - къде само с официален сервиз. Ма твоите проблеми са само за сервиз. Ангренажния ремък, не си и помисляи че можеш да го смениш сам, при това и без сециализиран инструмен.
      Колкото до лоста...... мисля че се оправяше от пред - в двигателния отсек, като се регулират жилата за превключването.
      Е пожелавам ти успех
      156 - 1.8ts

Comment

1. Ремъка сам не можеш да го смениш, така че колкото и струва, по- добре да го смени някой, който разбира.
        2. Нов катализатор е...$$$$$$$$$$.....
        така че по-добре сложи резонатор.
        3. Луфт в скоростния лост имах и аз. Оказа се, че отдолу под купето, където излизат жилата и отиват към скоростната кутия има един пластмасов "корпус", ако мога да го нарека така, който се чупи лесно при повече ръчкане и напъване на скоростите. По принцип не е много скъп - тук е около 40лв., но се сменя много трудно.

Успех!!!
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
        Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
        Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
        Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Благоев,ти стигна ли до въпросната кутия или ходи на сервиз?Благодаря на всички за съветите
          Древен и Вечен
          Alfa Romeo 1.8TS `99

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=309
            Недей да се гавриш с колата, ориентирай се по линка и действай, ако не по добре я продавай.
            линка наистина е полезен,бих си платил всеки един ремонт в БГ-то,но тук нещата са брутални батка,както и да е благодаря ти за идеята..
            Древен и Вечен
            Alfa Romeo 1.8TS `99

Comment

Сигурно е така, започнах да пиша нещо съвсем друго изобщо не видях къде си позициониран. Готина е 156 цата , но в днешния материален свят без да си направи сметката човек не става. Колкото и да те грабне нещо на пръв поглед без калкулатора НЕ СТАВА. Успех
              Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 09:06.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Stelio Покажи съобщение
                Благоев,ти стигна ли до въпросната кутия или ходи на сервиз?Благодаря на всички за съветите
                Стигнах сам вкъщи на канала. Не съм ходил на сервиз. Предпочетох да си го сменя сам, защото тук из форума някой беше писал, че за тази интервенция със смяната на пластмасата в сервиз е платил 150лв. Аз си го направих сам за 40лв., а останалото - за бира
                Свалих катализатора и всичко останало след него. Свалих и алуминиевите кори, които са над ауспуха. След това се виждат жилата на скоростите, които идват откъм двигателя. Там, където влизат се намира този корпус. Развърташ всички болтове и ти препоръчвам да имаш и помощник, защото аз сам не успях да сваля пластмасата. Играчка е, но става. Моят корпус беше само спукан и оттам беше луфта. Оправих го за нула време, но свалянето беше трудно, защото за първи път го разглобявах. Вътре жилата са свързани със скоростния лост с нещо като шарнирчета. Откачаш ги внимателно. Корпуса от който идва проблема е закрепен на 4 болта за металната планка, която ще видиш като свалиш алуминиевите предпазители на ауспуха. Преди да почнеш да разглобяваш отдолу трябва отгоре (имам впредвид от купето) да освободиш скоростния лост и ръчната от кожените калъфчета, за да можеш после като разглобиш отдолу да изпаднат.
                Надявам се да съм ти дал представа горе-долу какво трябва да се направи, въпреки че най-добре се вижда като започнеш да разглобяваш.
                Бавно става, но не е трудно и си мисля, че са достатъчни елементарни умения, за да го направиш.
                Надявам се да съм ти бил полезен.
                Успех!!!
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Working...
                X